Spätta

En enkel men god fiskrätt serveras här med kokt broccoli och potatis. Den färska gräslöken hackas innan den blandas ned i crème fraichen, och såsen smakas av med salt, peppar och frisk citron. Smaklig spis!

Gör så här
Tina fisken (om fryst används).
Skala och koka potatisen.
Hacka gräslöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och saft från citronen.
Ansa och skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
Starta timer
Stek spättan i matfettet någon minut på varje sida. Salta och peppra.
Servera spättan med potatis, broccoli och gräslöksås.

Ingredienser

900 g potatis
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1/2 citron
250 g broccoli
600 g spätta
2 msk smör eller olja

Etiketter: